11 листопада 2021 року Служба автомобільних доріг України в Житомирській області повідомила про забезпечення безперешкодного руху мостом у селі Чижівка для всіх видів транспорту, а фактично - про завершення ремонту.

Довжина відремонтованого мосту становить 102 погонних метри з габаритами проїзду: 9,5 м та двома тротуарами на самому мості по 0,75 м.

Нагадаємо, що Службою автомобільних доріг Країни у Житомирській області була розроблена проєктна документація і 13 квітня 2020 року було оголошено тендер на Капітальний ремонт мосту через р. Случ. Очікувана вартість проєкту складала 40 млн 888 тис. гривень. Виграла тендер польська компанія “МАСТ-БУД” з пропозицією 40 млн 488 тис. грн.

18 листопада на офіційній сторінці народного депутата України Дмитра Костюка у Фейсбуці, був опублікований пост щодо наявних зауважень до виконаних робіт, зокрема в якому народний обранець закликав ділитись жителів думками від проробленої роботи служби автомобільних. Критичних зауважень назбиралось вдосталь. Тому знімальна група Novograd TV вирішила поїхати на об'єкт і перевірити те, про що писали жителі.

пост

Прибувши на місце, ми побачили новий гарний міст: чудовий дорожній одяг, гарна перильна і бар’єрна огорожі. Все в повному порядку. Але забули про один важливий нюанс - про пішоходів.

Ми виявили , що пішохідні зони при підходах до мосту просто відсипані ґрунтом. І в дощову погоду, щоб добратись мосту, доведеться вдягати гумові чоботи. Також більш менш придатна пішохідна зона облаштована лише з однієї сторони переправи. З іншою сторони - вона веде у провалля. Якщо, ненароком, ви вирішили перетнути міст з боку необлаштованих пішохідних підходів - вийти на проїжджу частину не вийде бо розривів бар’єрної огорожі немає.

обрив

Окрім того, що ми вам розповіли, під дописом народного депутата люди залишили зауваження до відсутності освітлення мосту, до облаштування пішохідних проходів через міст, бруд і навалу бетону при під'їзді до мосту, та про хвилясте асфальтове покриття. Ми вирішили поставити запитання посадовцям з Чижівської сільської ради чи намагались вони вплинути на виправлення недоліків, на що отримали відповідь: “Ми до цього мосту відношення не маємо, всім займалась область”.

Місцеві жителі розмовляти на камеру відмовились (нам так і не вдалось вияснити це страх чи просте небажання), але в особистому спілкуванні коментували новину про завершений ремонт, і більшість відгуків, з критичними зауваженнями.

пішох

Також нам стало відомо, що наслідком опитування людей у соціальній мережі Дмитром Костюком стало направлене ним депутатське звернення до в.о. начальника Служба автомобільних доріг України в Житомирській області з позицією докласти зусиль для усунення зазначених недоліків.

Команда Novograd TV своєю чергою стежитиме за ходом подій, які будуть розвиватись навколо критичних зауважень до відремонтованого мосту і повідомлятиме вас.